Infoblad Brf Själland februari 2024

Ordinarie föreningsstämman och sista datum för motioner

Brf Själlands ordinarie föreningsstämma äger i år rum onsdag 22 maj. Formell kallelse inklusive dagordning kommer senare.

Sista dagen för att lämna in motioner är måndag 1 april. Vilket är Annandag Påsk. Motioner lämnas i föreningens brevlåda på Själlandsgatan 110.

Problem med stopp i sopsugen

Vi har den senaste tiden haft problem med återkommande stopp i våra sopsugar. En bidragande orsak till stoppen kan vara att det nu finns billiga soppåsar som är så tunna att de går sönder när man slänger dem i sopsugen. Klarar de fallet går de sönder under transporten i rören till sopsugen. Var därför vänliga att använda tillräckligt starka soppåsar, motsvarande de vi tidigare bar hem varor i från matvarubutiker, De måste också knytas ihop ordentligt innan de läggs i sopsugsnedkastet.

Vi sparar förmodligen inga pengar på att använda de billigaste soppåsarna för köksavfall då användandet av dessa resulterar i kostnader för att rensa rören och därmed högre avgifter till sopsugsföreningen.

Större föremål, t ex pizza-kartonger, ska inte slängas i sopsugen utan i återvinningen.

När det är stopp i sopsugarna är det inte okej att ställa matavfallspåsarna på marken bredvid rören. Det är ingen som har lust att ta hand om andras sopor och i ännu mindre utsträckning när råttor och fåglar haft sönder påsarna och matavfallet ligger utspritt på marken. Ett tips är därför att ställa ut matavfallspåsen i det egna förrådet tills stoppet är löst. Om man inte vill locka råttorna in i förråden kan man ta en stor sopsäck och lägga soppåsarna i och ställa den utanför den egna dörren.

Intresseanmälan för byte av elcentral

Eftersom många av våra hushåll har en gammal elcentral, med proppsäkringar, är styrelsen intresserad av att veta om det finns något intresse bland de boende att byta till en nyare med automatsäkringar och jordfelsbrytare. Var och en får betala själv, och vi tror det kan kosta 10 000 – 15 000 kronor. Men med en samlad upphandling så kan vi få ett bättre pris.

En elcentral med jordfelsbrytare är den säkraste varianten av elcentral. Har du en elcentral utan en jordfelsbrytare bör du koppla till en jordfelsbrytare för att minska risken för olyckor och bränder. Det finns en lag som säger att alla nybyggda hus och fastigheter måste ha elcentraler med jordfelsbrytare. Det går också att komplettera en gammal elcentral med enbart en jordfelsbrytare.

https://www.elsakerhetsverket.se/privatpersoner/din-elanlaggning/om-du-ager-din-bostad/jordfelsbrytaren-din-sakerhet/

Med vänlig hälsning

Styrelsen Brf Själland